Group 1/2a

Welkom in groep 1/2a! De groep van juf Marieke en juf Mirella. 

 

Het komende schooljaar plaatsen we zoveel mogelijk verhalen en foto's op deze groepspagina. Wij proberen de pagina zo actueel mogelijk te houden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en spannende activiteiten in en rond de school? Houd dan vooral ook de Facebookpagina en het Twitteraccount van de Merkelbachschool in de gaten. 

 

 

Geplande activiteiten

 

dinsdag 7 november: Wij lopen het Kabouterpad in het Amsterdamse Bos (trek dus je warme jas en je laarzen aan!).

 

woensdag 15 november: De school versieren voor de komst van Sinterklaas.

 

donderdag 9 november: Lampionnentocht door de school 

 

Verzoekje van de juffen: wij kunnen altijd wc-rollen, kranten, tijdschriften, eierdozen, lege doosjes en ander verpakkingsmateriaal gebruiken!!

31 oktober 2017

 

De afgelopen weken hebben we druk gewerkt aan het thema 'griezelen'. De kinderen hebben enorm genoten van alle enge en spannende boeken, die wij hebben gelezen. Hennie de Heks vormde de rode draad in ons thema, maar wij lazen ook boeken over monsters (De Gruffalo), bang zijn (Bang Mannetje) en heksen, spinnen en andere griezeldingen. 

In de huishoek werden dagelijks toverdrankjes bereid door levensechte heksen en tovenaars. We genoten van een superspannende theatervoorstelling over monsters, waarbij wij samen uiteindelijk het engste monster werden!

 

De afsluiting van het thema was een gezellig griezelcircuit met alle kleuters en groep 3. Alle ouders die ons hebben meegeholpen, super bedankt!