Group 1/2b

Welkom in groep 1/2b bij juf Birgitte en juf Karin.                                             

 

Bij de kleuters wordt gewerkt met thema’s. Wij gebruiken de methode “Ik en Ko” maar ook thema’s als Sinterklaas, Kinderboekenweek, Kerst, lente komen aan bod. Dit jaar zijn er op school ook weer projectweken. Hierin zullen thema’s schoolbreed aan bod komen en dat zal in de hele school te zien zijn. 

Naast het lopende thema zijn er activiteiten die wekelijks terugkomen. We werken onder andere met de ontwikkelingsmaterialen, knutselen en leren Engels. De kinderen uit groep 2 krijgen al taken die ze binnen een bepaalde periode gedaan moeten hebben. 


Bij ieder thema maken we een thematafel en gebruiken we de lettermuur. De kinderen mogen iets meenemen van thuis over het thema en ze mogen iets meenemen dat begint met de letter van dat moment. Op vrijdag hebben we gym. Graag gymschoenen met klittenband en witte zolen. Wilt u ook zo vriendelijk zijn de naam van uw kind op de schoen te zetten.

ACTIVITEITEN

8 januari - eerste schooldag na de vakantie

 

Kerstperiode

De laatste paar weken van het schooljaar stonden in het teken van Kerst. We hebben kerstkaarten gemaakt en gepost, de klas versierd met zelfgemaakte kerstbomen, sterren en sneeuwslingers, geteld met kerstballen en Engelse woorden geleerd zoals reindeer en snowflake. Er was ook echte sneeuw waarin we heerlijk buiten gespeeld hebben. En natuurlijk is deze gezellige periode afgesloten met een kerstdiner. Iedereen zag er prachtig uit en we hebben genoten van alle zelfgemaakte hapjes. Fijne vakantie allemaal!

  

Sintperiode

In de tijd tot het Sinterklaasfeest zijn we bezig geweest met allerlei activiteiten rond dit thema: cadeautjes inpakken, pepernoten bakken (en opeten...), pietjes maken van papier, verkleden, samen liedjes zingen op de gang met de groepen 1/2a en 3 en natuurlijk de ontvangst van de Sint in onze klas op 5 december. Wat was het een fijne dag! Iedereen kreeg een knikkerbaan en aan het einde van de dag hebben we nog gezellig samen limonade gedronken en de laatste pepernoten opgesmikkeld.

November

De afgelopen weken hebben we veel geleerd over de herfst. De eekhoorn en de egel stonden centraal. We hadden zelfs een opgezette egel in de klas. Ook zijn we zijn op pad geweest naar het Amsterdams Bos en zochten daar naar een nieuw huis voor kabouter puntmuts. Natuurlijk hebben we ook nog aandacht besteed aan Sint Maarten en zijn we met onze lampionnen op bezoek geweest bij de peuters. Daarna kwamen zij bij ons een liedje voor ons zingen. De klas hebben we versierd met paddenstoelen en mooie herfstbladeren.

 

Oktober 

Deze maand hebben we gewerkt over het thema van de kinderboekenweek: Gruwelijk Eng. Het boek over Hennie de Heks en het spookhuis stond centraal. Rondom dit boek hebben we allerlei activiteiten gedaan, zoals: letters vangen in een spinnenweb, tellen met vleermuizen, toveren met kleuren en monstermaskers maken. De Amsterdamse JeugdTheaterschool heeft een spannende, interactieve voorstelling gegeven "Ik wil een monster". Als klap op de bezemsteel is het thema afgesloten met een leuk spellencircuit samen met groep 1/2a en groep 3.

 

Schooljaar 2017-2018

 We zijn dit jaar weer begonnen met een fijne groep fantastische kinderen. In het begin is het nog even wennen aan het ritme van de dag natuurlijk. Dus eerst hebben we de PBS afspraken samen doorgenomen. Daar blijven we aan werken!