Group 3

Welkom in groep 3 bij juf Daniëlle en 24 hele lieve kinderen.

September en oktober 2017

De afgelopen 7 weken hebben we een begin gemaakt met het leren lezen, rekenen en het schrijven van de cijfers. Voor de kinderen was het best even wennen. Het grootst gedeelte van de dag zitten aan je tafel, dat viel niet mee. Zoveel nieuwe dingen te leren, bijvoorbeeld: hoe gebruik je je vragenkaartje en wanneer mag ik nou wel of niet naar het toilet. Aan het einde van de dag, waren ze dan ook heel erg moe. In het begin vroegen de kinderen vaak: 'mogen we nu spelen' en gelukkig was die tijd er ook. Elke ochtend en middag mochten ze nog even lekker spelen. De kinderen zijn nu al helemaal gewend.    

 

De eerste 2 kernen van Veilig leren lezen hebben we afgesloten en na de herfstvakantie beginnen wij met kern 3. Ook starten wij met het schrijven van de schrijfletters. De eerste rekentoets is inmiddels geweest en die hebben ze fantastisch gedaan. 

 

De eerste paar weken hebben wij gewerkt met het thema zomer. Alle kinderen (niet alleen groep 3) namen een souvenir mee en gingen hiermee op de foto. In de klas vertelden de kinderen iets over hun souvenir en waar het vandaan kwam. Ik vond het heel erg knap dat alle kinderen durfden om op de stoel van de juf te gaan zitten en hier iets over te vertellen.

 

Na het thema zomer was het tijd voor de kinderboekenweek. Het thema dit jaar was: 'gruwelijk eng'. De kinderen wilden de klas zo eng mogelijk maken, zelfs zo eng dat de ouders niet meer binnen durfden te komen. De kinderen hebben ook van thuis heel veel griezelige spullen meegenomen. Samen hebben we vleermuizen, spoken en spinnen geknutseld. De vrijdag voor de vakantie hadden de groepen 1 t/m 3 de afsluiting van het thema. We deden een griezel circuit, alle kinderen maar ook de juffen mochten verkleed komen en de kinderen konden allerlei griezel spelletjes doen. Het was een geslaagde afsluiting.