Group 4

Huiswerk:
  • Controledictee thema 4:
    woensdag 13 december

Activiteiten:

  • Knutselmiddag!
    woensdag 13 december
  • Kerstdiner
    woensdag 20 december
Welkom op de groepspagina van groep 4. 

In groep 4 zitten dit jaar geweldig enthousiaste kinderen die graag een heleboel nieuwe dingen willen leren. Dat belooft wat!

 

 

 

 

Dinsdag 5 december

Afgelopen dinsdag is Sinterklaas op bezoek geweest. We moesten best even wachten op de Sint en zijn Pieten. Na een tijdje kwamen de Hoofdpiet en zijn Mini-Pieten aangerend, maar zonder Sinterklaas! Sinterklaas had er al lang moeten zijn, oh oh oh. Er gaat ook altijd wel iets mis!

 

Later kwam Sinterklaas verward het schoolplein op. Hij vertelde dat een behoorlijke windvlaag hem én zijn parachute de verkeerde kant op had geblazen. In de bosjes! Sinterklaas moest hiervan wel even bijkomen. We gingen daarom naar de klas. Hierna hebben we Sinterklaas een optreden gegeven in de gymzaal. We hebben met de hele groep getrommeld voor Sinterklaas, zijn Pieten en heel de school. Dat was best spannend, maar het ging erg goed. Ook hebben we genoten van de andere optredens, waarbij gezongen en gedanst werd. 

 

Sinterklaas kwam na de optredens ook nog de klas in met een paar Pieten, om een praatje te maken. Ook brachten zij een cadeautje mee voor alle kinderen! 

 

Het was een dag vol gezelligheid en spanning!

 

 

Woensdag 8 november 

Woensdagochtend startte deze week en beetje anders dan anders. De tafels stonden gezellig bij elkaar, de tafels waren leuk gedekt: we gingen met heel groep 4 gezellig ontbijten in de klas! We moesten wel een uur wachten totdat de chauffeur met het eten de school had gevonden. Honger dat we hadden! Maar we hebben afleiding gezocht door lekker te gaan tekenen en gezellig met elkaar te kletsen. 

 

We hebben het in de klas gehad over: wat we thuis eten bij het ontbijt. De juf is blij dat alle kinderen normaal gesproken thuis goed ontbijten! We hebben namelijk geleerd dat je je ontbijt hard nodig hebt, om goed je best te kunnen doen op school. Je krijgt namelijk energie van eten. Ook hebben we gepraat over tafelmanieren: dat je netjes rechtop moet zitten, met je mond dicht moet eten én hoe je je bestek neer moet leggen als je klaar bent met eten!

 

Het was een gezellige ochtend en we kijken uit naar de eerstevolgende keer dat we samen gaan eten in de klas!

 

 

31 oktober 2017

In groep 4 komen veel nieuwe vakken aan bod, zoals begrijpend lezen, de tafels en verkeer. Ook is het werken met de tablet nieuw en krijgen we voor het eerst huiswerk! We oefenen thuis dan de woordjes van spelling voor het dictee en de tafels voor het vak rekenen. 


We zijn inmiddels 6 weken aan het werk en wat een vooruitgang is er geboekt! De eerste toetsen hebben we gemaakt en het werken met de tablet gaat al heel vlot. Naast het gewone programma hebben we ook al een project onderzoekend leren gedaan. Hiervoor zijn we naar het park geweest en hebben hier de herftspracht bekeken. Ook hebben we materialen verzameld. Hiermee hebben we prachtige herfststukjes gemaakt.

 

In het park hebben we ook spinnen gevangen voor ons spinnenproject. Wat een kanjers in groep 4, helemaal niet bang voor spinnen maar juist reuze geinteresseerd. En we hebben de vraag beantwoord: Is de spin nu een insect of niet? Vraag het antwoord aan uw kind. 

 

De kinderboekenweek met het thema "Gruwelijk Eng" paste natuurlijk mooi in ons onderzoekend leren project. Hiervoor hebben we niet alleeen enge boeken gelezen, enge filmpjes bekeken en enge dingen benoemd en besproken maar we hebben ook een enge voorstelling gehad.

 

 

 

 

 

Spinnenonderzoek!

 

 

 

 

 

 

Download

Woordpakketten Groep 4

Download hier de woordpakketten van groep 4. Deze woordjes moeten de kinderen kennen voor de controledictee's aan het einde van de lessenserie rond een bepaald taalthema. De exacte datum van ieder dictee en de nummers van de woordpakketten die worden overhoord vind je steeds op het raam naast de deur van de klas. Je kunt het woordpakket het beste thuis op papier oefenen maar digitaal oefenen kan ook.