Group 8

Welkom op de groepspagina van groep 8!

 

De leerlingen van groep 8 zitten in een bijzonder schooljaar, want het is het laatste jaar op de basisschool. Dat betekent dat we hard moeten werken, maar natuurlijk ook bijzondere activiteiten gaan doen. Mede via deze weg zult u op de hoogte worden gehouden van deze activiteiten en ook het huiswerk zal zo veel mogelijk op de pagina verschijnen. De stukjes over de activiteiten zullen worden gemaakt door de leerlingen van groep 8 en zo een goed beeld geven van de ervaringen die de leerlingen dit jaar opdoen. Voor vragen of suggesties kunt u altijd bij één van de juffen terecht!

 

Activiteiten:

12 december 2017 | Staking, leerlingen vrij

13 december 2017 | Kerstknutselmiddag

18 december 2018 | Speaking test

18 januari 2018     | Bliksemstage

eind januari 2018   | Middentoetsen Cito

01 februari 2018    | Bliksemstage

16 februari 2018    | Voorstelling Don Quichot (Ballet aan de Amstel)

14 maart 2018       | Voorstelling Too cool for School (Bijlmer Park theater)

22 maart 2018       | Kunstschooldag

17-19 april 2018    | Eindtoetsen Cito

17 juli 2018           | Afscheidsavond/Musical groep 8

 

Huiswerk:

Kerstvakantie        | 2 boeken lezen

13 december         | Spelling stencil 1e 2 blz. 

 

21 november 2017 - Door Sanne

Het School ontbijt

Op 8 november was het nationale school ontbijt. Groep 8 ging sushi maken met een gespecialiseerde kok. Dat deden we in twee groepen.

Eerst kregen we een snijplankje waar we een avocado of een komkommer op moesten snijden. Daarna kregen we een matje waarmee we de sushi gingen oprollen. Zo een matje is gemaakt van dunne stukjes bamboe. We deden zeewier en plakrijst op het matje en je mocht ook nog twee stukjes komkommer en/of avocado erbij doen. Daarna gingen we deze voorzichtig oprollen en in stukjes snijden.

Aan het eind van de sushi les hadden we 3 borden vol sushi! Yummie mijn favoriete eten. We gingen langs verschillende groepen om ze te laten proeven. De kinderen en juffen vonden het heerlijk.

 

 

1 november 2017 - Door Klara

FOAM is een organisatie die zich bezig houdt met fotografie en kunst. Zij organiseren activiteiten voor jong en oud om fotografische kunst te promoten. Ze organiseren bijvoorbeeld tentoonstellingen, debatten en educatieve projecten. Ik was met zeven andere kinderen (Giovanni, Mila, Myriam, Hawwa, Quinten, Lina en Zoe) naar het project van Foam geweest in de OBA  bibliotheek. Foam heeft met samenwerking met de OBA bibliotheek dit project georganiseerd, waar oudere mensen en jongere kinderen aan meedoen. Je leert fotograferen en je leert meer over de buurt (Buitenveldert). We hadden twee lessen. In de eerste les leerden we een portret van elkaar maken. We leerden ook wat een liggend kader en staand kader was. Aan het eind van de eerste les gingen we alle foto’s bekijken. We kregen tips en ook veel tops. In de tweede les leerden we kleur fotograferen. We mochten een half uur naar buiten om de mooiste kleuren in de buurt te fotograferen. Toen we klaar waren met alle foto’s gingen we ons eigen gedicht maken (een elfje). Het gedicht moest gaan over wat we van de buurt vonden en wat we er het liefst deden met andere mensen of alleen. Aan het eind van de tweede les heeft een begeleider (Niels) ons verteld dat ons gedicht met onze mooiste foto’s in het Foam magazine komen te staan.

 

Mening:

Ik vond het heel leuk om samen te werken met wat oudere mensen, want je leert ook wat zij van de buurt vinden. Het was ook een heel leerzaam project. We leerden foto’s en gedichten maken samen met ons maatje. Het was heel gezellig en ik zou wel nog een keer met z’n project mee willen doen.

 

Aanvulling juf: Bent u benieuwd naar de resultaten van het FOAM project? Kom dan op 22 november naar de lancering van het magazine Amsterdam Vertelt in de OBA Buitenveldert. Iedereen is welkom!

 

1 november 2017 - door Hawwa

 

Pest college

Prof. René Veenstra hield een college over pesten. Hij vertelde over het verhaal van de boze man en de wijze vrouw. Hoe gaat pesten in zijn werk? Wat kun je er aan doen ? En wat is pesten?

 

Het verhaal van de boze man en de wijze vrouw.

Er was een man die boos was op zijn buurman. Hij verspreidde allemaal roddels over de buurman. Maar later had hij er toch spijt van. Want hij had het ook wel leuk met de buurman. Hij ging naar de wijze vrouw. Zij zei dat hij een pot tot de rand vullen met zand. Dan moest hij het in de lucht gooien en alle echt alle zandkorrels weer in de pot doen. Dat deed hij, maar toen hij klaar was was de pot niet helemaal vol. Dat is net zo met roddels. Je kan het nooit helemaal goedmaken omdat iedereen het doorvertelt.

 

Hij vertelde over een test voor kinderen. Dan klikten kinderen op foto’s en dan kwam er een uitslag waaruit je kon opmaken wie de pester was. En het bleek dat de omstanders meer konden doen dan de rest. Zoals Martin Luther King zei: De woorden van je vijand vergeet je wel. Maar het zwijgen van je vrienden niet.

 

Ik vond het wel erg leuk om naar te luisteren.